Andra skulle bara bli avundsjuka

Ursäkt 7 av 13 mot distansarbete: ”Andra skulle bli avundsjuka”.

När du för första gången föreslår för chefen att du ska arbeta hemma en dag i veckan så kan du få höra hur avundsjuka alla andra kollegorna skulle bli om du fick.
– Varför, det skulle inte bli rättvist! Vi är lika och alla delar på att det är svårt att få jobbet gjort på kontoret.

För det första, om nu distansarbete är en så bra grej så att fler skulle vilja göra det, varför ska ni inte låta fler göra det då? Man kan fråga sig om man har en verksamheten som bara är ett system för att hålla alla på sina tilldelade platser under ett visst antal timmar eller om det är en organisation med människor som har till uppgift att få arbetet gjort? Om det är det senare varför då inte låta människor arbeta på det sätt som de själva föredrar att arbeta på oavsett plats och tid?

För det andra så finns det verkligen arbeten som inte passar att göra hemma. Om en viktig del i företaget är att skicka packet till kunder så behöver du som anställd ha tillgång till ett lager, truck, lastkaj med mera. Det jobbet sköter du inte hemma. Men än sen då? Varför tvinga alla att arbeta på samma sätt? Killen som sänder packet från lagret har redan ett annorlunda jobb och tjejen som står i receptionen också. Olika arbeten har olika krav. Folk fattar det.

Vad tycker du om ursäkten att andra bara skulle bli avundsjuka om du fick arbeta hemma en dag i veckan? Hur är det på ditt jobb?

Tags: