Behöver vi vara tillgängliga hela tiden?

Ursäkt 9 av 13 mot distansarbete: ”Jag behöver ju svar direkt, och när alla är på distans kan jag inte få tag på folk lika enkelt!”

När alla sitter på samma kontor så är det lätt att få vanan att störa varandra hela tiden utan . Detta är huvudanledningen till att så många har problem att få jobbet gjort på kontoret. Först av allt så måste du först fundera på om alla frågor behöver ett svar direkt. Det finns inget mer arrogant än att ta upp någon annans tid med en fråga som du egentligen inte har så bråttom med.

Frågor som du kan vänta med är perfekta att ställa via mejlen. Om det är mer akut och kunderna rasar så använd den gamla uppfinningen telefonen. Du inser ganska snabbt att 80 % av frågorna är mejlfrågor, 15 % är chattfrågor och 5 % är akuta telefonfrågor. Så ursäkten är ganska kraftlös.

Vad tycker du om ursäkten? Behöver vi vara tillgängliga hela tiden och helst vara på plats på kontoret för att svara på varandras frågor? Har du tips eller erfarenheter så är det många som gillar att du delar med dig.