Fortsätta i gamla hjulspår eller att våga förändras?

Ursäkt 12 av 13 mot distansarbete: ”Varför ändra något som fungerat i så många år?”

Många stora företag klarar sig bra trots att de är ineffektiva. Affärsmodellen är som ett självspelande piano. ”Ändrar vi arbetssätt så kommer det säkert att gå dåligt.”

Att ta fram nya produkter, tjänster och kanske till och med lyckas med innovationer bygger på att göra saker annorlunda än vad vi är vana vid. Om ni inte förändrar er så har ni inte en chans att hitta något nytt. Så det spelar en stor roll när stora globala företag förbjuder distansarbete även om de ser ut att fungerar idag så tar det slut snabbt.

Allt du behöver är en egen övertygelse – en övertygelse att du ser ett bättre sätt att arbeta på även om alla andra fortsätter i gamla hjulspår. Att byta rutiner innebär alltid motstånd. Att gå mot strömmen är inte helt smärtfritt. Som tur är så finns det redan mängder med företag som har fattat hur det nya arbetslivet fungerar. Microsoft, IBM och eBay är bara några exempel.

Vad anser du om ursäkten? Varför är det lättare att hålla fast vid gamla rutiner? Vad är ditt tips för att få till förändring?

Se eller kommentera inlägget på Distansarbeta mera på Facebook.

Tags: