Bra distansarbetsgivare – november

Varje månad kommer jag att lista fem arbetsgivare som har kommit långt med distansarbete. Det vill säga hur bra arbetsgivaren är på att leda sin verksamhet digitalt och platsoberoende. Missa inte att du kan vara med och lämna förslag!

Det räcker inte att högsta chefen kan arbeta på distans. Det krävs mer*: En distansarbetsgivare är en arbetsgivare som har en positiv syn till distansarbete. ”Bra” innebär att distansarbetsgivaren har gjort något aktivt för att förbättra för sina anställda så de kan arbeta flexiblare. Det kan också innebära att organisationen arbetar aktivt för att förbättra för distansarbetare.

Syftet med listan är:

 • att inspirera andra företag och organisationer som funderar på att införa distansarbete
 • att hjälpa arbetssökande som letar efter en bra arbetsgivare som erbjuder bra distansarbetsmöjligheter

OBS! Har du förslag på fler bra distansarbetsgivare som du vill att jag ska presentera i decemberlistan så lämna ditt förslag här eller skicka ett direkt meddelande.

Fem-i-topp för november

 1. Sogeti, globalt – www.Sogeti.se
  Motivering: Sogeti har fått utmärkelsen som Sveriges bästa arbetsgivare inom sin bransch, IT-konsultation, för fjärde året i rad. Det är inte dåligt. Dessutom har de en modern syn på hur de anställda arbetar och detta även om det oftast är kunderna som till stor del styr hur Sogetis konsulter arbetar. En bra distansarbetsgivare som aktivt arbetar för att göra världen mer digital.
 2. Microsoft, Akalla i Stockholm – www.microsoft.se och https://www.facebook.com/Jobbahemma
  Motivering: Microsoft har byggt om sitt kontor i Akalla för att skapa en bättre arbetsplats. Kontoret är ett flexkontor där ingen längre har en fast arbetsplats. Det är även ett aktivitetsbaserat kontor där olika områden har anpassats efter olika basbehov. Men framför allt så är det en distansarbetsgivare som låter de anställda välja var de vill arbeta ifrån. Microsoft säljer sina produkter med budskapet att arbeta mer flexibelt. I februari så kommer den årliga ”Jobba hemma”-dagen
 3. CGI, hela Sverige – www.cgi.se
  Motivering: Tillämpar SMART-working där det ges stora möjligheter att arbeta på distans. Smart working och resfria möten är en självklar del CGI:s arbetsvardag och vid en resvaneundersökning år 2011 konstaterade de att 25 % av CGI:s medarbetare jobbar hemifrån eller från annan lämpligare plats än kontoret, minst en dag i veckan. CGI ser en 9% högre medarbetarnöjdhet och 12% minskad sjukfrånvaro till följd av smart working. (nominerad av en besökare)
 4. TeliaSonera, hela Sverige – www.teliasonera.com
  Motivering: Telia bär budskapet – att vi ska arbeta mobilare och mer flexibelt. Så visst är de en distansarbetsgivare.
 5. Deloitte Globalt – http://mycareer.deloitte.com
  Motivering:  ”På Deloitte vi tar ett helhetsgrepp när det gäller arbete och privatliv för att bättre möta behoven hos våra företag och våra skiftande befolkning. Våra anställda har unika arbeten och privatliv med olika behov och ambitioner. One-size passar inte alla, varje person har en egen version av ”vad som fungerar.” Att erbjuda flexibla alternativ för när, var och hur individer och arbetslag ska arbeta är av högsta prioritet för oss. http://mycareer.deloitte.com/us/en/life-at-deloitte/worklifefit/benefits/life-and-family

Nya distansarbetsgivare kommer i december.

Följ gärna Distansarbeta mera på facebook!

* I början av nästa år kommer det mer information här på winnforce.se, så att du själv kan se vad som ligger till grund för min topplista. Faktorerna är under utveckling.

Förra månadens lista hittar du här.