Det är bara på kontoret som det händer

Ursäkt nr 1 av 13 – ”Det är bara på kontoret som vi kommer på de bästa idéerna” Tyvärr, så är det väldigt få stora genombrott som har skett på ett kontor eller i ett mötesrum. Så det håller inte helt. Oftast kommer nya idéerna som förändrar saker på riktigt när vi gör något helt annat eller är på en ny plats kanske med nya människor.

Här lite kommentarer från diskussionen på Distansarbeta mera på Facebook:

Åsa: ”Det behöver definitivt inte vara på kontoret, men i vissa sammanhang har gruppen varit en förutsättning för kreativiteten (ex när vi spånade fram systemlösningar). I andra sammanhang är jag mest kreativ själv och det dyker upp när jag är ostörd.”

– Men var det viktigt att träffas?

Åsa: ”Med tanke på att möjligheten att snabbt och gemensamt visualisera det vi gjorde skulle jag säga att det faktiskt var viktigt att vi träffades i just det steget. Längre fram gick både internet och telefon bra.”

Dennis skrev: ”Arbetar nog själv bäst med musik i lurarna och inte blir störd i ett öppetkontorslandskap. Dvs hemma eller ngn annanstans där jag känner ro och trygghet. Jag kan känna att jag får trygghet på ett fik lika gärna eftersom det är ingen som kommer komma fram störa mig där. Dock så kan jag känna att olika saker behöver bearbetas på olika sätt. Är det ett uppstarts möte som projektledare så kan det vara bra att ”känna” atmosfären och omgivningen tillsammans i samma rum. Emotionella delar är svårt att upptäcka som ledare eller chef, därför tror jag det är många som kanske tappar ”kontrollen” , som sagt jag arbetar bäst med 70-30 distans/på plats.”

Så det stämmer inte att kontoret är bästa platsen för kreativitet. MEN det går inte att sluta att träffas i verkligheten.

Så nu vill jag höra vad du tänker om ursäkten att kontoret är den enda platsen för nya idéer. Behöver vi träffas fysiskt för att vara kreativa? Var är du mest kreativ?

Tags: