Distansarbete – vad är det?

Distansarbete menas att arbetet genomförs från en arbetsplats utanför arbetsgivarens lokaler enligt wikipedia. Andra namn är flexibelt arbetssätt, “Det nya arbetslivet”, det mobila kontoret och telependling. I USA kallar man det för telecommunting eller remote working. Distansarbete är inget som bara anställd i en organisation kan göra utan det finns otroligt många företagare som distansarbetar med andra företagare i stora nätverk. Nyttan kommer då de reser mindre i onödan i sitt arbete och får mer gjort.

 

Det finns olika namn på de som arbetar på distans: Laptopfolket, distansarbetare eller i extrema fall kan du kallas för digital nomad. Det gemensamma är att du inte längre slaviskt arbetar från det klassiska kontoret. Men det är långt ifrån alla som har möjlighet att arbeta så här fritt.

 

Ur Wikipedia:

 

“Distansarbete någon enstaka dag eller några timmar av en dag är numera mycket vanligt i de flesta kontorsarbeten. Mer regelbundet schemalagt distansarbete brukar kräva en överenskommelse med arbetsgivaren först och omfattar vanligtvis en eller två dagar i veckan. Vanligtvis krävs vid distansarbete att man är regelbundet fysiskt närvarande på den ordinarie arbetsplatsen, en eller två dagar i veckan.”

 

Historia kring distansarbete

På 1980-talet var första det gången som vi på allvar började prata om att i framtiden måste vi minska våra resor och arbeta mer från hemmen. Anledningen var oljekrisen 1973 men även den stora teknikutvecklingen som precis hade kommit igång. Forskare och politiker i västvärlden hade börjat fundera på hur vi kan använda tekniken smartare så vi inte behöver resa så mycket. Allt för att minska vårt samlade behov av olja.

 

Hemarbetet eller ”jobba hemma” kom först igång på 70-talet, trots att många viktiga argumenten redan fanns på 80-talet. Under slutet av 80-talet var det åter dags för nya visioner om att vi skulle bo och arbeta lokalt utanför storstadsområdena. Informationsteknikens spridning till företag hade startat och datorernas intåg i våra hem hade så smått börjat. Atari och IBM med flera tillverkade nu datorer som gick ställa på ett bord. Det var fortfarande inte många som hade råd med en dator.

 

När det under slutet av 90-talet äntligen blev dags att lansera den efterlängtade hem-PC:n så var det återigen dags för många att börja drömma och tänka på att vi äntligen skulle kunna arbeta mera från hemmet. Men det blev ingen större förändring den här gången heller. Paradigmskifte uteblev och vi fortsatte att resa till våra kontor.

 

Vad säger lagen?

Arbetstidslagen och arbetsmiljölagen gäller i samma utsträckning om du arbetar på din fysiska arbetsplats eller utanför. Det ställer till det för arbetsgivaren som måste se till att du har möbler och bra arbetsmiljö hemma. Det blir dyrt och klumpigt. Lagarna hänger inte riktigt med i den snabba utvecklingen så vi får se hur de förändras.

 

Vad säger forskningen?

Du ökar din produktivitet med 20% när du arbetar från ditt hem. Du blir mindre stressad och mår bättre när du inte pendlar varje dag. Och då räcker det med en till ett par dagar distansarbete i veckan. Om vi distansarbetar för mycket under långa perioder utan att träffa andra människor så vänder den positiva kurvan och vi börjar känna oss ensamma.

 

Var kan man distansarbeta?

Självklart ska du distansarbeta för att du verkligen har en uppgift som underlättas av en annan plats eller en ny miljö. Den klassiska platsen för distansarbete är att sitta hemma. I hemmet är det många som säger att de kan koncentrera sig när de behöver skriva, läsa eller öva på den där presentationen som du ska hålla för VD:n dagen efter. När du ska vara kreativ så är det många som säger att ett café ger en bra och kreativ miljö och för andra så fungerar det bättre med en sväng i löpspåret. Det finns till och med distansarbetare som arbetar från kyrkor för att få arbetet gjort. Det viktigast är att sitta bra och ha bra ljus. Glöm inte att ta pauser även hemma.